пʼятниця, 17 червня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії

Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії
Президент Володимир Зеленський прокоментував рішення Єврокомісії. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував рішення Єврокомісії. 17 червня Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це написав у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузії не дали рекомендації щодо статусу кандидата в ЄС

"Вітаю позитивний висновок Єврокомісії про надання Україні статусу кандидата. Це перший крок до членства в ЄС, який наблизить і нашу перемогу. Дякую президентці Урсулі фон дер Ляєн і кожному члену ЄК за історичне рішення. Розраховую на позитивні підсумки Єврокомісії наступного тижня", - зазначив він.

Рішення ухвалили у п'ятницю, 17 червня. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу. Серед умов, які висунули Україні для набуття членства - встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Процес вступу в Євросоюз може зайняти понад 10 років. Протягом цього періоду Україна повинна впровадити в практику правила і стандарти ЄС. Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня в Брюсселі. Для ухвалення рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Рекомендація містить умови, які Київ має виконати - зокрема, щодо верховенства права й боротьби з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі