неділя, 03 квітня 2022 21:12

Зеленський оголосив про створення книги катів - усіх знайдуть і покарають

Зеленський оголосив про створення книги катів - усіх знайдуть і покарають
Росіяни розстрілювали беззбройних українців, Буча, Київська область. Фото: East News

Президент Володимир Зеленський створив спеціальний механізм правосуддя для розслідування та суду над росіянами та керівництвом РФ, причетними до злочинів в Україні. Усі прізвища внесуть до книги катів.

Про це глава держави сказав у відеозверненні 3 квітня.

"Я ухвалив рішення про створення спеціального механізму правосуддя для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів на території нашої держави. Суть цього механізму - спільна робота національних і закордонних фахівців, слідчих, прокурорів і суддів. Цей механізм дозволить Україні та світу притягнути до конкретної відповідальності осіб, які розв'язали або в будь-який спосіб брали участь у цій страшній війні проти українського народу та в злочинах проти наших людей", - повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бучі в братській могилі поховані сотні цивільних - AFP

Він закликав громадян долучитися до роботи з фіксування воєнних злочинів росіян.

"Світ уже бачив багато воєнних злочинів. У різні часи. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі. Кожного винного в таких злочинах внесуть у спеціальну книгу катів. Знайдуть і покарають", - наголосив президент.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували Україну з півночі, зі сходу та Криму. Окупанти вбивають мирних людей, нищать інфраструктуру та мародерять.

Лише в містах і селах Київщини за кілька днів знайшли 410 тіл убитих мирних мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський оголосив про створення книги катів - усіх знайдуть і покарають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі