середа, 12 травня 2021 22:20

Зеленський обговорив з президентом Румунії євроінтеграцію України

Зеленський обговорив з президентом Румунії євроінтеграцію України
Президент закликав підписати документ про підтримку України. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський телефоном обговорив з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом кроки України до членства в ЄС.

"Глава держави представив своєму колезі українську ініціативу щодо підтримки державами-членами ЄС майбутнього членства України в Європейському Союзі та закликав приєднатися до низки країн, президенти яких уже підписали такі двосторонні документи з Україною", - повідомляє Офіс президента.

Зеленський повідомив Йоганнісу про ескалацію вздовж кордонів України та в Криму. Додав, що підтримка світової спільноти допомагає знизити напруженість на кордоні.

Він привітав спільну заяву лідерів країн групи "Бухарест 9", в якій йдеться про небезпеку політики Кремля в регіоні Чорного моря.

Зеленський розповів про мілітаризацію Криму. Звернув увагу на погіршення гуманітарної ситуації на півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому зустріч із Блінкеном стала неприємним досвідом для Зеленського

Він запросив президента Румунії взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди відзначення Дня незалежності України у серпні.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним згадав про контакти з представниками Києва. В Офісі президента вважають, що Нетаньяху говорив про посередництво у переговорах щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив з президентом Румунії євроінтеграцію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі