Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 21:40

Нетаньяху згадав Київ у розмові з Путіним

Нетаньяху згадав Київ у розмові з Путіним
В ОП вважають, що Нетаньяху може стати посередником у переговорах з Москвою. Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним згадав про контакти з представниками Києва.

В Офісі президента вважають, що Нетаньяху говорив про посередництво у переговорах щодо Донбасу, сказав заступник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

На сайті Кремля вказали, що Нетаньяху говорив про контакти з Києвом. Про деталі не повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним

"Наші відносини з Ізраїлем ніколи не зводилися і не зводяться до якогось одного питання. Це партнерство, яке відображається відповідними результатами в різних сферах. Наприклад, в економічному співробітництві і в торгівлі, у протидії пандемії коронавірусу, в культурних і освітніх контактах між нашими громадянами. Це і багато іншого дозволяє Україні та Ізраїлю співпрацювати і політично. Тому абсолютно логічно, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху міг би виступити в ролі посередника в контактах з Росією для недопущення ескалації військового протистояння і повернення до змістовних переговорів з Росією, в тому числі на найвищому рівні", - прокоментував Подоляк.

Президент України Зеленський заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі та відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин. При цьому Путін не бажає обговорювати з Зеленським ситуацію на Донбасі. Тому невідомо, чи готовий президент РФ їхати в третю країну для переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньяху згадав Київ у розмові з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути