неділя, 23 жовтня 2022 02:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав найкращу відповідь на ядерний шантаж Росії

Зеленський назвав найкращу відповідь на ядерний шантаж Росії
Зеленський пояснив, що Росія повинна усвідомлювати наслідки свого шантажу. Фото: president.gov.ua

Найкращою відповіддю на ядерний шантаж Росії та погрози атакувати "центри прийняття рішень" для решти світу має стати пояснення РФ, що після такої атаки вона стане ціллю та отримає удар у відповідь.

І тут не має значення, чи перебуває Україна в НАТО, чи ні, розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю канадським телеканалам CTV і CBC.

Зеленський нагадав, що Росія постійно погрожує завдати ударів по "центрам прийняття рішень". Світ повинен давати жорстку відповідь на такі загрози. Жодній країні не повинно бути дозволено шантажувати інші, як терористу.

"Якщо меседж звучить, що буде удар по "центру прийняття рішень", то відповідь світу має бути наступна: дивись, якщо ти вдариш по Банковій, то буде удар туди, де ти знаходишся. Якщо ти так вчиниш, то ти повинен знати, що через секунду буде удар по "центру прийняття рішень" у твоїй державі" - резюмував Зеленський, додавши, що якраз це не шантаж, як заяви РФ, а всього лише попередження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінський джихад: як російський режим перетворився на міжнародних терористів

В Офісі президента зазначили, що російська влада розуміє: у разі ядерної загрози вони отримають належну відповідь від світу. Можливо, саме це утримує їх від спокуси застосувати ядерну зброю.

У США поки що не бачать ознак того, що президент країни-агресора Російської Федерації Володимир Путін використає ядерну зброю у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав найкращу відповідь на ядерний шантаж Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі