понеділок, 26 липня 2010 20:03

Збанкрутувала компанія, яка віддала "Межигір'я" Януковичу

Збанкрутувала компанія, яка віддала "Межигір'я" Януковичу
Господарський суд Києва визнав банкрутом компанію, яка в 2007 році стала широко відома завдяки участі в схемі з виведення з державної власності майна комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" (інша назва - резиденція "Межигір'я").

На території резиденції, загальна площа якої становить 136 га (село Нові Петрівці під Києвом), проживає президент України Віктор Янукович.

Нагадаємо, влітку 2007 року Кабмін тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича передав комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" до статутного фонду держкомпанії "Надра України".

У свою чергу національна компанія у вересні того ж року уклала договір обміну з фірмою "Медінвесттрейд".

Обмін полягав в тому, що держава віддає приватній фірмі комплекс відпочинку "Пуща-Водиця", а натомість отримує дві нежитлові будівлі в Києві.

Після двох місяців - в листопаді 2007 року - компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій фірмі під назвою "Танталіт", яка володіє комплексом до сьогодні.

Судовий позов про банкрутство "Медінвесттрейду" на початку червня цього року подала компанія "Ель ЛТД".

Господарський суд вивчив подані документи і визнав, що фірма "Медінвесттрейд" заборговувала компанії "Ель ЛТД" 565 тисяч гривень і не в змозі повернути цю суму.

Окрім цього, суд встановив, що за адресою своєї реєстрації фірми "Медінвесттрейд" вже немає. Суд вважав цих фактів вдосталь для початку ліквідаційної процедури.

Арбітражним керівником призначений Сергій Кицул.

На початку травня цього року стало відомо, що Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не підписуватиме постанову про створення парламентської Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування причин передачі у приватну власність Віктору Януковичу резиденції в урочищі "Межигір'я".

Литвин пояснив, що постановою передбачено, що ТСК має діяти до 28 квітня 2010 року, і термін діяльності цієї комісії вже давно завершився.

"Тому немає чого підписувати. Комісія не матиме жодних повноважень", - сказав спікер.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що на території резиденції ведеться грандіозне будівництво: зводиться триповерховий розважально-спортивний центр та уже з"явився зоопарк з екзотичними тваринами.

NEWS.ru.ua

Зараз ви читаєте новину «Збанкрутувала компанія, яка віддала "Межигір'я" Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі