пʼятниця, 03 травня 2024 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У Москві істерика на тлі заяв Макрона і Кемерона

У Москві істерика на тлі заяв Макрона і Кемерона
Кремль дуже налякали заяви Франції та Великої Британії про війська в Україні та удари по РФ. Фото: eastnews.ua

Кремль занепокоєний і вважає небезпечними останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутності західних військ в Україні, а також ударів британською зброєю по території РФ.

Прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Москві вважають ці заяви такими, що "нагнітають напруженість", пишуть росЗМІ.

"Ще одна дуже небезпечна заява. Ми бачимо таку вербальну ескалацію з боку офіційних представників, ми бачимо і на рівні глав держав - коли це стосується Франції, на більш експертному рівні - коли це стосується Великої Британії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Параноя Путіна змушує РФ витрачати на озброєння рекордні суми

Пєсков зазначив, що це веде до нібито прямої ескалації напруженості навколо війни в Україні. Він пригрозив, що це потенційно може становити небезпеку для європейської безпеки, зокрема всієї архітектури європейської безпеки.

"Тут ось таку небезпечну тенденцію нагнітання напруженості в заяві офіційних осіб ми фіксуємо. Це викликає нашу стурбованість", - додав російський чиновник.

Президент Франції Еммануель Макрон раніше заявив, що не змінив думку про введення західних військ в Україну. Він досі вважає такий підхід правильним. За його словами, у разі прориву лінії фронту РФ і запиту України варто про це замислитися.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що що Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, а Київ має вирішувати, чи робити це.

Зараз ви читаєте новину «У Москві істерика на тлі заяв Макрона і Кемерона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі