середа, 07 квітня 2010 12:36

З "Межигір"я" зняли статус заповідника

З "Межигір"я" зняли статус заповідника
Кабінет міністрів зняв статус заповідника з "Межигір"я", де знаходиться резиденція Віктора Януковича.

Такий висновок можна зробити зі слів віце-прем"єра Андрія Клюєва.

На питання, що в порядку засідання на середу значилась постанова "Про державний історико-культурний заповідник "Межигір"я", яка передбачала зняття з об"єкту статусу заповідника, Клюєв відповів:

"Це рішення прийнято, оскільки попереднє рішення (уряду Тимошенко про надання статусу заповідника) було незаконним. Це був чистий популізм, політична боротьба".

Це підтвердив і міністр охорони навколишнього природного середовища Віктор Бойко.

"Скасовано протокольне рішення, там не було ні постанови, ні розпорядження Кабінету міністрів. Там не було ніякого нормативного акту прийнято на той час, просто була напружена ця ситуація у політичному руслі, і тоді не було прийнято ніякої постанови", - сказав Бойко.

Нагадаємо, що 26 серпня 2009 року уряд Юлії Тимошенко прийняв рішення про повернення у державну власність резиденції "Межигір"я", де проживає екс-прем`єр-міністр, лідер Партії регіонів, нинішній Президент України Віктор Янукович.

Уряд доручив Міністерству юстиції подати позов у суд з приводу повернення резиденції "Межигір"я" в державну власність.

У свою чергу Янукович заявив, що на законних підставах проживає у приватному будинку на території резиденції "Межигір"я".

16 вересня Кабінет міністрів надав території резиденції "Межигір`я" статус історико-культурного природного заповідника.

За матеріалами: Українська правда, УНІАН
Зараз ви читаєте новину «З "Межигір"я" зняли статус заповідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі