четвер, 15 грудня 2022 19:49

Збагаченням Королевської зацікавились правоохоронці: перші подробиці

Збагаченням Королевської зацікавились правоохоронці: перші подробиці
Народна депутатка від ОПЗЖ Наталія Королевська має землю і будинок у селі Кругліно Московської області РФ, повідомляли журналісти. Фотоколаж: "Радіо Свобода"

Національне агентство з питань запобігання корупції передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури матеріали щодо статки народної депутатки від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Наталії Королевської.

НАЗК передало результати моніторингу способу життя нардепки. Побачило ознаники криміналу.

Агентство заявило про незаконне збагачення Королевської на 49,6 млн грн та умисне внесення недостовірних відомостей до декларації за 2020 рік, які відрізняються від достовірних на 3,8 млн грн.

Такі факти стосуються маєтка батька депутатки, земельної ділянки під Москвою і можливого ухилення від сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Межигір'я" і квартира на Оболонській набережній: усе майно Януковича конфіскували

На батька Королевської у Київській області оформлений маєток площею 614,6 кв. м і ділянки на майже 0,3 га.

Два будинки і чотири земельні ділянки, розміщені поруч, згідно із супутниковими знімками, являють собою єдиний комплекс, огороджений суцільним парканом.

Житловий комплекс набутий у власність шляхом іпотечного договору на основі договору позики з кіпрською компанією на $2 млн.

Сума забезпечення за договором становила всього 49 млн грн. Водночас сума доходів батьків Королевської з 1998 по 2013 рік становила лише 165 тис. грн.

На вимогу НАЗК Королевська не змогла пояснити, звідки у її батьків такі кошти.

Земельну ділянки у Підмосков'ї вартістю 2 млн рублів Королевська не вказала у декларації. Землею володіє з 2005 року.

Також Королевська задекларувала за 2020 рік близько 27 млн грн готівкою, що не підтверджено джерелами доходів. Це може свідчити про ухилення від сплати податків.

"За фактом можливого ухилення від сплати податків матеріали буде надіслано до Бюро економічної безпеки", – також повідомило НАЗК.

Раніше про земельної ділянку, якою володіє Королевська, у селі Кругліно Дмитрівського району Московської області РФ, розповіли ЗМІ.

Наталія Королевська – чотири рази обиралася у Верховну Раду. Від "Блоку Юлії Тимошенко", "Опозиційного блоку" і ОПЗЖ. Є заступницею голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

9 лютого разом із чоловіком, нардепом від ОПЗЖ, мажоритарником з Донеччини Юрієм Солодом виїхала з України, повідомляли ЗМІ.

Їхній син, депутат Краматорської міської ради від ОПЗЖ Ростислав Солод виїхав у Казахстан.

Зараз ви читаєте новину «Збагаченням Королевської зацікавились правоохоронці: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі