неділя, 24 січня 2021 19:48

Завтра почнуть відбирати керівника САП

Завтра почнуть відбирати керівника САП
Торік у серпні з посади керівника САП звільнився Назар Холодницький. Фото: УНН

Конкурсна комісія почне відбирати керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з 25 січня. Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції

19 і 20 січня відбулися засідання Комісії з відбору керівника САП, яка вирішила розпочати конкурс з наступного понеділка.

Конкурс включатиме стандартні етапи з тестування на знання законодавства, практичні завдання, тестування на поліграфі і психологічне дослідження, співбесіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента брешуть - ЦПК

Рішення щодо кожного кандидати буде ухвалюватися 7 голосами в Комісії за формулою 5+2. З яких щонайменше 2 голоси — квота Ради прокурорів (тобто міжнародні експерти) і щонайменше 5 голосів — від представників Верховної Ради.

"Оголошення конкурсу означає запуск процесу відбору ключового антикорупційного прокурора. Найголовнішим запобіжником в цьому процесі буде те, що кандидат зможе йти далі, лише якщо матиме підтримку визнаних міжнародних експертів. А це фактично унеможливлює перемогу кандидатів з необґрунтованими статками або очевидно недоброчесними рішеннями у минулій практиці", — каже голова ЦПК Віталій Шабунін.

У серпні минулого року Назар Холодницький написав заяву про звільнення з посади керівника САП. Він пропрацював понад 4 роки.

В Європарламенті заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою обрання керівника САП.

У вересні Верховна Рада затвердила комісію з обрання керівника САП.
Зараз ви читаєте новину «Завтра почнуть відбирати керівника САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі