понеділок, 04 жовтня 2021 11:43

Закон Зеленського про олігархів: Разумков заявив про фальсифікацію

Закон Зеленського про олігархів: Разумков заявив про фальсифікацію
Законопроєкт подавав президент Володимир Зеленський. Документ розглянули у другому читанні за понад годину. Фото: Getty Images

У Верховній Раді займаються фальсифікацією законопроєкту про олігархів.

Про це заявив спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді в понеділок.

"Закон про олігархів. Тут почали всі розповідати, що хтось щось десь ховає.

Доповідаю вам, що ніщо не може сховатися в стінах Верховної Ради. Коли комітет направляє до апарату, розуміючи що він робить, закон не той, який голосувався в стінах Верховної Ради, це вже підлог.

Але це вже інше законодавство", - заявив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон Зеленського - ширма. Відбувається олігархізація країни - редактор "Наші гроші"

"Те, що вам щось не подобається, або ви наробили помилок під час непрофесійної підготовки до розгляду закону і пішли за незрозумілою процедурою в залі Верховної Ради - це проблеми комітету.

Комітет - не Рада, рішення ухвалює український парламент. І те, за що голосує український парламент, я, як спікер, повинен підписати. Це рішення Конституційного суду, можете підняти й подивитись - підписується виключно той, що проголосований в залі.

Ті правки, які ставились на голосування, на відхилення, або в редакції, яка залишилась у комітеті - і їх повинно бути три.

Коли ви в п'ятницю розповідаєте, що щось лежить в апараті - підійміть свій комітет, якому в четвер була направлена відповідна довідка, де були зауваження профільних управлінь Верховної Ради.

Тільки до мене надійде коректний текст закону, за який проголосувала Рада, я підпишу його.

Тут всі розповідають, як вони швидко хочуть, щоб цей закон був підписаний. А що ж ні одна фракція не подала пропозицію про розгляд постанов про скасування рішення Верховної Ради? Жодна, зокрема і фракція монобільшості. Або ми не поспішаємо щодо цього закону? Кажімо правду. А то вона якась трошки однобока", - додав Разумков.

23 вересня ВР ухвалила законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів. До нього подавали 1257 правок. Законопроєкт розглянули за понад годину.

Перед голосуванням опозиція блокувала трибуну.

Законопроєкт треба знову проголосувати, бо під час його ухвалення врахували три поправки, які суперечать одна одній, заявляла опозиція.

17 вересня спікер Разумков заявив, що депутатів під час голосування "навмисно ввели в оману".

Зараз ви читаєте новину «Закон Зеленського про олігархів: Разумков заявив про фальсифікацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі