четвер, 25 серпня 2011 17:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко запевняє, що справа проти неї розвалюється

Захист Тимошенко запевняє, що справа проти неї розвалюється

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Микола Сірий заявляє, що з матеріалів "газової справи", які зачитує суддя, видно, що вона не містить у собі складу злочину.

"Справа розвалюється просто по кроках. Для того, щоб був злочин про перевищення влади, потрібні збитки", - сказав він журналістам у четвер біля Печерського районного суду, під час перерви в судовому засіданні.

За словами Сірого, державне обвинувачення стверджує, що "після якихось дій збільшилася ціна закупівлі природного газу на виробничо-технологічні витрати з 2008-го на 2009 рік на 29,8%. І, з огляду на це, збільшилися витрати НАК "Нафтогаз Україна" у 2009 році".

"І коли вони це все порахували, то у них вийшло 194 млн 625 тис 386 доларів або 1,5 млрд грн", - продовжив адвокат.

Захисник екс-прем'єра зазначив, що в 7 томі матеріалів "газової справи", які сьогодні зачитувалися, озвучуються акти приймання-передачі та покупки технічного газу на технічні витрати "Укртрансгазу".

Сірий підкреслив, що ціна технічного газу, згідно з цими документами, у 2008 і 2009 роках була ідентичною і становила 179 доларів або 1382 грн за 1 тис кубометрів.

"Тобто, ніякого подорожчання газу на 30% не було", - підсумував адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко запевняє, що справа проти неї розвалюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі