середа, 14 серпня 2013 05:43

Захисники скверу на Березняках закликали Кличка зупинити скандальну забудову

Захисники скверу на Березняках закликали Кличка зупинити скандальну забудову
Фото: gazeta.ua

Захисники скверу на вул. Серафимовича, 6а у Києві вважають, що до забудови цієї зеленої зони причетні депутати від політичної партії УДАР Андрій Странніков, Артур Палатний, Валерій Іщенко та Ігор Опадчий.

Зокрема, як повідомив Gazeta.ua заступник голови Національного екологічного центу України (НЕЦУ) Олексій Василюк, ініціативна група мешканців району нещодавно зверталася до лідера УДАРу Віталія Кличка з вимогою припинити забудову скверу. Однак жодної відповіді від прес-служби партії та особисто Кличка, за їхніми словами, не надходило.

Більше того, на думку активістів, мають місце спроби залякати громадян та примусити їх припинити спротив скандальній забудові.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Мітинг за сквер на Березняках: обіцяли знести паркан, а спалили інформаційний щит

Так, за інформацією НЕЦУ, забудовник ТОВ "Тельбін ІВА" подав до суду на мешканців вулиці Серафимовича, 6а (Березняки) Андрія Наконечного та Ірину Ковальчук. Привід - "нанесення шкоди іміджу кампанії", яку забудовник оцінив у 500 тис грн.

"Будівельні кампанії здійснюють терор проти мешканців столиці, відчуваючи повну безкарність", - поскаржились екологи.

Активісти закликали киян до об'єднання та посилення спротиву забудові, яка, на їхнє переконання, "нанесла непоправної руйнації історико-культурній спадщині Києва, його неповторній природі та здоров'ю киян".

Зараз ви читаєте новину «Захисники скверу на Березняках закликали Кличка зупинити скандальну забудову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі