вівторок, 10 травня 2011 14:58

Захисники Луценка повторно звернуться до Європейського суду

Захисники Луценка повторно звернуться до Європейського суду

Адвокати Юрія Луценка повторно звернуться до генерального прокурора України Віктора Пшонки та Євросуду із скаргою щодо утримання в СІЗО екс-міністра внутрішніх справ.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав адвокат Ігор Фомін.

Він нагадав, що вони зверталися до президента Віктора Януковича, вимагаючи втрутитись в ситуацію.

"Не дивлячись на швидку реакцію Адміністрації президента на нашу скаргу, ніякої відповіді від генеральної прокуратури ми не отримали... Ми хочемо, щоб вони озвучили свою позицію. Ми можемо зачекати, але у Юрія Віталійовича такої можливості немає. Відповідь має бути негайною", - зазначив адвокат.

Фомін наголосив, що слухання в суді по кримінальній справі не призначено.

"Ми відмовилися продовжувати ознайомлення із матеріалами кримінальної справи. Немає підстав для утримання Юрія Віталійовича під вартою. Як і немає підстав не передавати цю справу до суду, щоб він призначив попереднє судове засідання", - зауважив правозахисник.

За його словами, Європейський суд має найближчим часом розглянути звернення Луценка про порушення його конституційних прав і незаконність утримання за ґратами.

"Але ми не маємо інформацію, на яке число призначено розгляд справи. Ми звернулися туди повторно і будемо, скоріш за все, звертатися ще, щоб прискорити розгляд. Справедливий орган правового характеру має дати оцінку тому, що відбувається з Юрієм Луценком", - підкреслив Фомін.

Зараз ви читаєте новину «Захисники Луценка повторно звернуться до Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі