пʼятниця, 11 листопада 2022 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

За яких умов Україна сяде за стіл переговорів з РФ – Зеленський озвучив

За яких умов Україна сяде за стіл переговорів з РФ – Зеленський озвучив
Президент України Володимир Зеленський назвав умови, за яких Україна вестиме переговори з РФ. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сказав, що готовий до переговорів з країною-агресоркою Російською Федерацією.

Він також озвучив умови, за яких Київ сяде за стіл переговорів з Москвою. Це, зокрема, зміни риторики країни-загарбниці та визнання себе окупантом. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Росія нищить українську енергетику ‒ аналіз британської розвідки

"Я не зачинив двері. Я сказав, що ми готові говорити з Росією, але з іншою Росією. Тією, яка дійсно готова до миру. Такою, яка готова визнати, що вони окупанти. І поки що я не чув подібних заяв від Російської Федерації – ні від Путіна, ні від когось ще", – наголосив він.

Водночас керівник держави наполягає на поверненні всіх територій України, зокрема, і незаконного анексованого Криму – задля відновлення справедливості.

Російський диктатор Володимир Путін заявляв, що Україна не бажає розмовляти з Росією. Він сказав про переговори, щоб виграти час і змінити ситуацію на свою користь. Заява Росії – чергова димова завіса. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Головний генерал Сполучених Штатів Америки Марк Міллі вважає, що Україні та Росії варто найближчим часом сісти за стіл переговорів. Але американський президент Джо Байден і його радник з нацбезпеки Джейк Салліван переконані, що ще зарано. Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в американській владі.

Міллі на нарадах намагається довести, що українські військові досягли на передовій стільки до зими, наскільки розумно могли розраховувати. Тому Україні варто закріпити успіхи за столом переговорів.

Зараз ви читаєте новину «За яких умов Україна сяде за стіл переговорів з РФ – Зеленський озвучив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі