понеділок, 26 травня 2008 08:59

За яких умов Черновецький програв би - думка політолога

Більшість у Київраді буде ситуативною, а головним предметом боротьби стане посада секретаря Київради. Про це повідомив директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За словами політолога, на відміну від парламенту, в Київраді не треба формувати офіційну коаліцію як юридичний суб"єкт. "Тут, як не дивно, найбільші шанси матимуть невеликі фракції, які безпосередньо не асоціюються ні з БЮТ, ні з Черновецьким", – сказав Фесенко.

На його думку, найкращим варіантом було б обрати на посаду секретаря Київради представника відносно нейтральної політичної сили. "Якщо ж це буде представник двох таборів, які конкурують, то робота Київради спочатку буде конфліктною", – підкреслив він.

У той самий час Фесенко відзначив, що різке зниження явки виборців на київських виборах – це перша ознака негативних і навіть кризових процесів, які починають відбуватися в українській політиці.

Починається боротьба за політичну спадщину НУ-НС

"Усе більше виборців розчаровуються в нинішньому політикумі і, що найзагрозливіше, в інституті виборів. Це сигнал для політиків", – вважає політолог.

Фесенко також відзначив, що з"являються нові політики, які привертають до себе увагу як самостійні політичні фігури.

"Насамперед мова йде про Миколу Катеринчука і про його блок. Він виграв особистий поєдинок з колишніми колегами по НУ-НС і особисто у Юрія Луценка", – сказав політолог.

"Я думаю, це сигнал до того, що починається боротьба за політичну спадщину НУ-НС", – додав він.

На думку Фесенка, це початок тенденції поступового переформатування, реорганізації партійно-політичного поля України.

Фесенко також відзначив, що близько 70% виборців проголосували проти Черновецького. "Якби своєчасно був проголосований закон про систему проведення виборів у два тури, то Черновецький програв би. Головна помилка демократичного табору була в тому, що вони виробили неправильну політичну стратегію", – резюмував співрозмовник ІМК.

Зараз ви читаєте новину «За яких умов Черновецький програв би - думка політолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі