вівторок, 05 вересня 2017 12:03

За словами Путіна про миротворців побачили сценарій Кремля

За словами Путіна про миротворців побачили сценарій Кремля
Путін намагається спотворити ідею українського керівництва про миротворців на Донбасі - перший віце-спікер Ірина Геращенко. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін намагається спотворити ідею українського керівництва про миротворців на Донбасі і "перевернути все з ніг на голову".

Про це заявила перший віце-спікер, представник президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Він доручає своєму вірному міністру Лаврову подати резолюцію в Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення. Хвилиночку: лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію. Для нас це лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими мордором територіями", - зауважила вона.

"Не може бути й мови про миротворців винятково вздовж лінії дотику. Кремлівські сценарії й спроба підміни понять, спотворення самої ідеї миротворців не пройдуть. Миротворці мають бути введені на всю окуповану росіянами територію, аби моніторити безпекову ситуацію і демілітаризацію, їхній мандат має закінчуватися на україно-російському кордоні. А це Ізварине й інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська чи Мар'їнка, як того дуже хочеться кремлівському вождю", - резюмувала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче вигідно обміняти Донбас - офіцер США

Президент РФ Володимир Путін заявив, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на Донбасі.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «За словами Путіна про миротворців побачили сценарій Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі