понеділок, 14 березня 2022 15:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"За сирійським сценарієм" - окупанти намагаються створити гуманітарний хаос в Україні

"За сирійським сценарієм"  - окупанти намагаються створити гуманітарний хаос в Україні
Росіяни через створення гуманітарних проблем намагаються перешкодити українському опору, каже Віктор Ягун. Фото: Facebook

Російські окупанти намагаються створити гуманітарні кризи в Україні, щоб завадити громадянам та армії чинити опір. Цим також хочуть тиснути на Європу. Але досягти цієї мети не можуть. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Віктор Ягун.

"Окупанти намагаються знищити Україну зсередини, створити гуманітарний хаос. Зараз намагаються спровокувати гуманітарну кризу - в українських містах і для Європи. Хочуть зробити все за сирійським аналогом. Сирійці погано адаптуються. Багато біженців не можуть влитися у суспільство Європи. Але громадяни України легше освоюються в умовах європейських культур. Працюватимуть на користь своєї держави та тієї, куди приїхали. Українці в Польщі почуваються як вдома. Тому цієї мети росіяни не можуть досягнути", - говорить Ягун.

У військовому напрямку окупанти мають три мети, пояснює експерт.

"Знищення військових об'єктів, промисловості та критичної інфраструктури. А решта руйнувань - це побічні наслідки. Бо у них немає високоточної зброї", - каже Ягун.

Сьогодні, 14 березня, над Києвом спрацювала ППО українських військових. Їм вдалось збити крилату ракету росіян. Це також наслідки того, як окупанти цілять у військово-промисловий комплекс, каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібні жорсткіші санкції Заходу, щоб зупинити Росію" - експерт

"Зокрема, намагаються поцілити у завод "Антонов". Над Оболонню впала збита ракета, яку спрямовували саме у завод", - наголошує Ягун.

Росіяни через створення гуманітарних проблем намагаються перешкодити українському опору, каже експерт.

"Окупанти продовжують бомбити Чернігів, Харків, Маріуполь. Це також працює на рівні створення гуманітарних криз. Такі дії росіян - безсила злоба від того, що ті міста, де їх мали зустрічати із квітами, чинять спротив", - говорить Ягун.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. 1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"За сирійським сценарієм" - окупанти намагаються створити гуманітарний хаос в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі