четвер, 05 листопада 2015 17:40

Вища Рада юстиції звільнила трьох суддів за вироки майданівцям

Вища Рада юстиції звільнила трьох суддів за вироки майданівцям
vru.gov.ua

Вища рада юстиції внесла подання на звільнення суддів за вироки евромайданівцям.

Про це повідомляють у відомстві.

Так, рада схвалила звільнення судді Солом'янського районного суду Києва Андрія Макухи, який судив активістів Євромайдану. Члени ради таємним голосуванням ухвалили рішення внести подання про звільнення судді з посади за порушення присяги. У січні 2014 року він виніс ряд безпідставних рішень про арешт активістів.

Також схвалено звільнення судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області Нелі Цибри. У січні 2014 року вона винесла ряд безпідставних рішень про арешт активістів черкаського Євромайдану, які брали участь у штурмі місцевої обласної державної адміністрації під час революції.

Схвалено звільнення судді Червонозаводського районного суду Харкова Дениса Чудовського. У лютому 2014 року він виніс безпідставне рішення про арешт активіста за нібито блокування воріт Академії внутрішніх справ у Харкові. При цьому засідання суду проходило вночі з порушенням прав затриманого.

Нагадаємо, що Вища рада юстиції відкрила дисциплінарні справи за підозрою у порушенні присяги проти 39 суддів, що судили активістів Євромайдану.

Зараз ви читаєте новину «Вища Рада юстиції звільнила трьох суддів за вироки майданівцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі