середа, 02 березня 2022 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Другий раунд переговорів з РФ: українська делегація їде до Біловезької пущі

Другий раунд переговорів з РФ: українська делегація їде до Біловезької пущі
Переговори України та РФ відбудуться ввечері 2 березня. Фото: focus

Українська делегація їде на переговори з Росією до Біловезької пущі.

Вони відбудуться ввечері 2 березня. Про це повідомляє Офіс президента, передає "Укрінформ".

"Перемовини будуть сьогодні ввечері. Це буде другий раунд. Я думаю буде все так само. Нічого не зміниться. Ми стоятимемо на своєму. Склад той самий", - сказав радник голови ОП Олексій Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії почали мобілізацію запасу - джерело

У переговорах з Україною Росія спробує поставити крапку у питаннях Донбасу та Криму.

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров сформулював переговорну позицію Росії таким чином: "Окупований український Крим – це частина Росії; Визнання Україною "незалежності" Донецької і Луганської областей; Демілітаризація, параметри якої належить узгодити; Денацифікація – за аналогією з Німеччиною у минулому".

Росія також готова обговорювати питання гарантій безпеки.

28 лютого українська і російська делегації в районі українсько-білоруського кордону провели перший раунд переговорів. Тривали понад 6 год. Їх мета - знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій", повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Ініціатором перемовин "без попередніх умов" виступила Росія. Президент Володимир Зеленський заявив, що "мало вірить" у їх ефективність. Однак погодився, щоб потім ніхто не міг дорікнути, що українська сторона знехтувала шансом зупинити війну дипломатією.

До складу української делегації увійшли: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Зараз ви читаєте новину «Другий раунд переговорів з РФ: українська делегація їде до Біловезької пущі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі