середа, 19 квітня 2023 05:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Зустріч Лукашенка і Пушиліна: в МЗС відреагували

Зустріч Лукашенка і Пушиліна: в МЗС відреагували
В МЗС України відреагували на зустріч Олександра Лукашенка і Дениса Пушиліна. Фото: Українська правда

Міністерство закордонних справ України засуджує проведення зустрічі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з ватажком так званої ДНР Денисом Пушиліним.

Мінськ має утримуватися від подібних деструктивних кроків, як спробу легітимізації цього представника російської окупаційної адміністрації в Донецьку і припинити підтримку агресивної війни Росії проти України, повідомили на сайті МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про таємну угоду з Путіним

Посла Білорусі Ігоря Кизима викликали для консультацій.

"Вважаємо зустріч з представником російської окупаційної адміністрації, який переховується від українського слідства за скоєння тяжких злочинів та знаходиться під українськими і міжнародними санкціями, черговим і кричущим недружнім актом з боку Республіки Білорусь, спрямованим на підтримку держави-агресора РФ", – йдеться в повідомленні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 18 квітня офіційно прийняв ватажка терористів Дениса Пушиліна.

Лукашенко назвав захоплену територію "Донецькою народною республікою" і заявив, що готовий надати Пушиліну допомогу та підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Лукашенка і Пушиліна: в МЗС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі