неділя, 02 червня 2013 00:43

Спецтема: Таксім: турецький "Майдан"

Внаслідок екологічної революції у Туреччині затримали майже тисячу людей

Внаслідок екологічної революції у Туреччині затримали майже тисячу людей
Фото: savchyn.wordpress.com

Турецька поліція затримала по всій країні 939 осіб, які брали участь у 90 різних демонстраціях в різних містах. Про це повідомило УНН з посиланням на Reuters.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Муаммер Гюлер зазначив, що частина затриманих була незабаром відпущена.

Він також розповів, що під час зіткнень демонстрантів з поліцією постраждали 79 осіб.

Раніше 1 червня повідомлялося, що поліція звільнила від барикад площу Таксим в Стамбулі, після чого на неї повернулися протестувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина на межі революції: протестувальники намагались захопити парламент

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що вимоги демонстрантів не будуть задоволені, однак визнав, що поліція при розгоні акцій діяла занадто жорстко.

Невдоволення жителів Стамбула викликали плани влади щодо забудови площі Таксим і прилеглого до неї парку Гезі. Парк планується вирубати, а на його місці побудувати торговий центр і відновити казарми часів Османської імперії.

Демонстрації в Стамбулі почалися 31 травня, в подальшому на знак солідарності на вулиці вийшли і жителі інших міст, у тому числі Анкари. Крім вимог скасувати будівництво, серед демонстрантів почали звучати і антиурядові гасла.

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок екологічної революції у Туреччині затримали майже тисячу людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі