субота, 16 квітня 2022 05:29

Відновлення України: делегація фінансистів на чолі з прем'єром вирушать до США - Reuters

Відновлення України: делегація фінансистів на чолі з прем'єром вирушать до США - Reuters
Шмигаль з делегацією їдуть в США. Фото: Українська правда

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль з делегацією фінансистів наступного тижня вирушать до Вашингтона (США).

У Штати також вирушать міністр фінансів Сергій Марченко та голова Національного банку Кирило Шевченко, повідомило видання Reuters з посиланням на джерела.

Представники України проведуть двосторонні зустрічі з фінансовими чиновниками з країн Великої сімки та інших, а також візьмуть участь у круглому столі щодо України, який буде організовано Світовим банком.

Захід стане першою можливістю для української делегації особисто зустрітися з багатьма фінансовими чиновниками з країн із розвиненою економікою після вторгнення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр фінансів сказав про стан економіки й закликав до допомоги

"Зустріч буде більше схожа на круглий стіл, ніж на конференцію донорів, хоч і МВФ, і Світовий банк створили окремі рахунки для обробки та передачі пожертвувань, і очікується, що наступного тижня буде оголошено додаткові внески. Це дасть офіційним особам можливість обговорити фізичні руйнування та економічні наслідки війни, а також подальше функціонування банківського та фінансового сектору України", – пише видання.

Міжнародний валютний фонд з партнерами готується до масштабних зусиль щодо відновлення України. Було збільшено екстрене фінансування допомоги Україні та запущено рахунок для подальшого фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Відновлення України: делегація фінансистів на чолі з прем'єром вирушать до США - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі