неділя, 05 жовтня 2014 11:48

Влада Дніпропетровська ліквідувала тіньові схеми і добилася профіциту бюджету - Олійник

Влада Дніпропетровська ліквідувала тіньові схеми і добилася профіциту бюджету - Олійник
Святослав Олійник. Фото: www.unian.ua

Прифронтовій Дніпропетровській області вдалося за останні 9 місяців домогтися профіциту бюджету в 350 мільйонів гривень за рахунок ліквідації майданчиків по відмиванню грошей.

Про це в прямому ефірі передачі "Шустер Live" заявив заступник губернатора Дніпропетровщини Святослав Олійник.

"Я не зовсім розумію, чому ви констатуєте дефіцит бюджету, оскільки раніше у нас всього три області були дотаційними - Крим, Донецька та Луганська. А по Дніпропетровській області ми за останні 9 місяців дали приріст плюс 350 мільйонів гривень", - заявив він.

Він також зазначив, що ця сума могла бути і більшою, якби в останні місяці не збільшилася корупція в Київській та Харківській областях, куди перемістилися конвертаційні центри.

"Ми могли б дати мінімум півмільярда, але останні 2-3 місяці знову стала заповзати корупція. Ми повністю ліквідували всі податкові ями і попередили бізнес, що розкрадання бюджету більше не буде. Ми протрималися місяці 3-4. Але останнім часом все майданчики по відмиванню грошей переїхали в Харків і Київ", - розповів Олійник.

За його словами, Адміністрація Президента присвячена в суть проблеми і готується вжити заходів.

"Я думаю, що буде скандал. Бо в Києві, під дахом правоохоронних органів пригрілися всі корупційні "помийочні" майданчики і таким чином ми втратили по Дніпропетровській області мінімум півмільярда, тому що ці гроші переїхали сюди знову "митися", - заявив Святослав Олійник.

Він також додав, що навіть після отриманого профіциту в 350 мільйонів гривень Дніпропетровська ОДА зараз не може домогтися виділення 18 мільйонів на відновлення водогону в Донецькій області.

"Ми не можемо отримати 18 мільйонів на водопровід в Красноармійську та в Карлівці, який був пошкоджений вибухом під час бойових зіткнень. 2 міста в Донецькій області повністю позбавлені води. Ми в Дніпропетровську займаємося цим з одним із заступників Тарути. Це треба робити терміново, адже це 2 міста на вже звільнених територіях, під контролем української влади. А влада ніяк не приходить і не займається потрібними проблемами", - резюмував Олійник.

Як відомо, Святослав Олійник був призначений на посаду заступника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського 4 березня. Олійник очолює передвиборчий список партії "Україна Майбутнього" на позачергових парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Влада Дніпропетровська ліквідувала тіньові схеми і добилася профіциту бюджету - Олійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі