четвер, 08 листопада 2012 17:05

Влада буде до слухатися до думок європейців, якщо в них буде "здоровий глузд" -"регіонал"

Влада буде до слухатися до думок європейців, якщо в них буде "здоровий глузд"  -"регіонал"
Володимир Зубанов. Фото: www.radiosvoboda.org

У владі прислуховуватимуться до думок європейців щодо України, якщо в них буде "здоровий глузд".

Так народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов прокоментував Gazeta.ua заяву голови спостерігачів від ПАРЄ, голови групи соціалістів у ПАРЄ Андреаса Ґросса щодо того, що за останні роки суттєво посилились олігархічні впливи в Україні і в країні вже відчутні авторитарні тенденції.

"Це було сказано приватно, в інтерв'ю, - наголосив "регіонал". - Спитайте зараз когось з наших депутатів, чинних чи майбутніх, наприклад Симоненка, або Тягнибока, - нехай вони висловляться на ту чи іншу тему, яка стосується якихось європейських подій. Так у них будуть різні думки. Бо це політики. Вони мають свої думки, свої інтереси, вони їх висловлюють".

Нардеп зауважив, якщо висловлювання європейських парламентарів щодо подій в Україні будуть справедливими, то в Україні до них прислуховуватимуться.

Зубанов пояснив: "Що ми повинні робити? Ми повинні вислуховувати ці думки, якщо вони стосуються нашої держави, якщо є здоровий глузд, на нашу думку, у цих висловлювань — брати їх до уваги. Це ж думка парламентаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: Критичні заяви глав місій ОБСЄ про вибори в Україні — це особисті міркування

Водночас, "регіонал" запевнив, що зважати на остаточні висновки місії зі спостереження ПАРЄ та інших міжнародних спостерігачів щодо перебігу українських парламентських виборів, влада буде.

"Звичайно будемо (зважати на висновки міжнародних спостерігачів- ред.). Та які б не були висновки — парламент обрано, він повинен почати працювати. Якщо там є недоліки у законодавстві — його треба удосконалювати. Якщо на думку парламентарів є якісь порушення і нам про них скажуть, то їх треба розслідувати. І не тільки парламентською комісією Верховної Ради, але й правоохоронним органам. Я знаю, що президент дав вже таке доручення, щоби розслідувати всі ці факти", - підкреслив Зубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від висновків ОБСЄ залежить подальший шлях України до ЄС - Огризко

Нагадаємо, що Голова спостерігачів від ПАРЄ, голова групи соціалістів у ПАРЄ Андреас Ґросс в інтервю заявив: "Як на мене, вона (Україна) туди (до авторитаризму) не рухається: вона й так під авторитарною владою. Те, як правляча партія нехтує автономністю держави, а інтереси великого капіталу домінують у виборчому законодавстві та політиці, і те, як загальний інтерес забуто на користь окремих приватних економічних інтересів, – усе це ознаки факту, який уже існує, а не з'явиться колись у майбутньому".

 

Зараз ви читаєте новину «Влада буде до слухатися до думок європейців, якщо в них буде "здоровий глузд" -"регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі