вівторок, 30 жовтня 2012 16:50

Питання у тому, чи визнають міжнародні організації легітимність виборів в цілому - політолог

Питання у тому, чи визнають міжнародні організації легітимність виборів в цілому - політолог
Політолог Олексій Гарань. Фото: liga.net

Політолог Олексій Гарань каже, що критичні оцінки міжнародних організацій щодо українських виборів були прогнозовані.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ назвало вибори "спотворенням волі українського народу"

"Є кілька різних заяв, є респектабельні організації, наприклад, ОБСЄ. А є такі як CIS-EMO, які представляють спостерігачів з СНД, то зрозуміло, що вони будуть говорити, що вибори відбулися нормально. Ми маємо зважати на те, на скільки респектабельною є сама організація, яка дає оцінки. У даному випадку, абсолютно очевидно, що це крок назад. Більшість міжнародних спостерігачів, в тому числі і ОБСЄ, саме так і будуть говорити. У підсумковому звіті вони чітко скажуть, що вибори не були справедливими, але в той же час виборець мав змогу вибрати за кого голосувати. Тобто вони скажуть, що були суттєві порушення, не було однакового доступу. Це прогнозовано, ми розуміли, що так воно і є", - розповів він.

Водночас, треба подивитися, яку загальну оцінку виборам дадуть ці респектабельні організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ розкритикувала вибори в Україні: "Це крок назад"

"Питання у тому, чи вцілому міжнародні організації визнають легітимність українських виборів. Тут знак питання, бо все таки у нас змагальність зберігалась. Ми не Білорусь і не Росія. Зараз ми бачимо, які відбуваються затримки, що відбувається із підрахунком голосів", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Питання у тому, чи визнають міжнародні організації легітимність виборів в цілому - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі