четвер, 04 квітня 2013 11:11

Спецтема: Луценко за ґратами

Вищий спецсуд почав розгляд другої касації Луценка, яка вже нічого не вирішує

Вищий спецсуд почав розгляд другої касації Луценка, яка вже нічого не вирішує
На початку суду Луценко зіронізував щодо свого місця проживання. Фото: litakcent.com

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у четвер вранці приступила до розгляду касації на другий вирок екс-главі МВС України Юрію Луценку, пов'язаний із розслідуванням кримінальної справи про отруєння колишнього на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, по якому екс-міністр засуджений до 2 років обмеження волі.

Касація слухається під головуванням судді Валерія Швеця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вищий спецсуд залишив Луценка в тюрмі до кінця 2014 року

На початку судового засідання при встановленні особи учасників процесу Луценко, відповідаючи на запитання про те, як його звуть і де він проживає, зіронізував: "Луценко Юрій Віталійович, політичний полонений Януковича, проживаю у Менській колонії, перша койка зліва, справа вільна".

Фактично рішення Вищого спецсуду з цієї касації не матиме впливу на термін перебування Луценка в ув'язненні, оскільки 3 квітня цей же суд залишив у силі вирок екс-міністру за посадовими злочинами - 4 роки позбавлення волі. Тобто з урахуванням того, що термін відбування покарання рахується з моменту взяття під варту, Луценко буде звільнений наприкінці 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд почав розгляд другої касації Луценка, яка вже нічого не вирішує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі