вівторок, 24 травня 2022 20:48

Війна в Україні закінчиться переговорами - Столтенберг

Війна в Україні закінчиться переговорами - Столтенберг
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ каже, що Україну потрібно підтримувати. Фото: eastnews.ua

Війна Росії проти України, найімовірніше, закінчиться за столом переговорів. Україна має бути сильною на полі бою, щоб досягнути успіхів під час переговорів.

Потрібно зробити так, щоб не було жодних підстав вважати, що можна напасти на будь-яку країну НАТО без повної відповіді з боку Альянсу, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час виступу на панелі в Давосі, передає УНН.

"Ця війна, найімовірніше, закінчиться за столом переговорів. Питання в тому, як і коли. І тому ми знаємо, що для того, щоб Україна досягла прийнятного результату за столом переговорів, вона має бути сильною на полі бою. І тому це не "підтримка військового, або переговорне рішення". Переговорне рішення, яке може бути прийнятним для України, буде досягнуто лише в тому випадку, якщо вони матимуть сильну військову позицію на полі бою", - каже він.

Столтенберґ назвав НАТО найсильнішим військовим альянсом у світі. Що має 50% світової військової сили й 50% світової економічної сили.

Він наголосив на важливості солідарності НАТО, а також демонстрації збільшення присутності сил Альянсу в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після поразки такі режими, як-от путінський, скочуються до громадянської війни з високим рівнем насильства" - фінський полковник Петтері Каянмаа

"Це не виграє війну в Україні, але запобігатиме її ескалації на територію НАТО", - каже генсек.

Російський президент здійснив велику стратегічну помилку, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну. Він не досягнув своєї мети. Провалився російський план, який передбачав захоплення української столиці, обезголовлення уряду та взяття під контроль України, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні закінчиться переговорами - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі