вівторок, 24 травня 2022 16:36

Україні вдалося зірвати план Путіна - Столтенберґ

Україні вдалося зірвати план Путіна - Столтенберґ
Секретар НАТО Єнс Столтенберг каже, що президент РФ Володимир Путін припустився помилки. Фото: eastnews.ua

Російський президент здійснив велику стратегічну помилку, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну. Він не досягнув своєї мети.

Провалився російський план, який передбачав захоплення української столиці, обезголовлення уряду та взяття під контроль України, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає Укрінформ.

"Не хочу спекулювати щодо його відчуттів, але він здійснив велику стратегічну помилку. Адже я переконаний, що одним із завдань цього вторгнення в Україну було зменшення присутності НАТО на російських кордонах. І в юридично зобов'язувальній угоді, яку Путін направив до НАТО в грудні та яку він хотів, що ми підписали, було чітко заявлено: більше жодного розширення НАТО. А зараз він має розширення присутності НАТО. Він не досягнув своєї стратегічної мети в Україні", - сказав він.

Столтенберґ переконаний, що Фінляндію і Швецію успішно приймуть в Альянс. Розпочинаючи війну проти України, Путін "хотів менше НАТО на своїх кордонах, однак тепер він матиме більше НАТО на своїх кордонах і більше членів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після поразки такі режими, як-от путінський, скочуються до громадянської війни з високим рівнем насильства" - фінський полковник Петтері Каянмаа

"Рішення Фінляндії та Швеції подати заявку на членство в НАТО є історичним. Це демонструє, що європейська безпека не диктуватиметься насильством і залякуванням. Усі члени Альянсу погоджуються, що розширення НАТО було великим успіхом, поширюючи свободу й демократію на всій Європі. Тому я впевнений, що ми зможемо знайти спосіб розв'язати всі проблеми безпеки союзників і привітати найближчих партнерів НАТО в нашій родині вільних держав", - заявив генсек НАТО.

У Москві вже почали вигадувати нову "історію перемоги" для росіян, навіть за мінімального захоплення українських територій і численних поразках і втратах з боку Російської Федерації. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Україні вдалося зірвати план Путіна - Столтенберґ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі