пʼятниця, 29 грудня 2023 20:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Відповімо російським терористам на кожен удар - Зеленський

Відповімо російським терористам на кожен удар - Зеленський
Війна буде повернута на територію РФ, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

На кожен удар російських терористів буде відповідь.

Війна повернеться на територію Російської Федерації. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Обов'язково відповімо російським терористам на кожен удар. Терор ніколи не виграє в людей. Ми продовжимо посилювати нашу ППО й працювати над тим, щоб повернути війну назад до цих покидьків - додому, у Росію, звідки вона й прийшла", - заявив Зеленський.

Важливо, щоб світ відреагував на цей черговий прояв терору, сказав президент.

Багато лідерів сьогодні вже заявили про підтримку України та українців, і я вдячний кожному. Особливо тим, хто допоміг нашій державі з ППО. Наші воїни протиповітряної оборони сьогодні зробили багато. Враховуючи, що російські терористи спеціально старались обійти наш захист", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія відправляє Україні сотні ракет для ППО

Зараз у містах України триває рятувальна операція, сказав президент.

"Де були влучання російських ракет, падіння уламків. Найбільш масована атака від цих покидьків - майже 160 ракет і дронів. Наші воїни збили більшість із них - різні типи ракет, "шахеди". Мішені вже для Росії звичні - понад 100 приватних будинків зруйновані або пошкоджені, 45 багатоповерхівок, школи, дві церкви, лікарні, пологовий будинок, багато торговельних і складських приміщень. Станом на цей час 29 людей загинули. Мої щирі співчуття всім рідним і близьким. Понад 150 людей поранені - усім надано необхідну допомогу", - заявив Зеленський.

"Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Сміла, Харківщина, Сумщина, Хмельниччина, наша Житомирщина. Обов'язково відповімо російським терористам на кожен удар. Терор ніколи не виграє в людей. Понад 600 наших рятувальників залучені до допомоги, розбору завалів. Багато техніки. Робота триватиме цілодобово", - сказав президент.

Росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні вночі і вранці. Запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, 36 ударних безпілотників Shahed-136/131, вісім крилатих ракет Х-22/Х-32 у напрямку північних і центральних областей.

Окупанти вдарили по Харкову зенітними керованими ракетами С-300. Загалом ворог випустив щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії - С-300/С-400/Іскандер-М із Курської, Бєлгородської областей Російської Федерації і тимчасово окупованого Криму.

Протиповітряна оборона знищила 87 ракет і 27 дронів.

У Києві з-під завалів складського приміщення рятувальники дістали тіла дев'ятьох загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Відповімо російським терористам на кожен удар - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі