неділя, 02 червня 2013 12:55

Вибори у Василькові: З дільниці видворили спостерігача, було помічено "каруселі"

Вибори у Василькові: З дільниці видворили спостерігача, було  помічено "каруселі"
Фото: frontzmin.ua

На виборах у Василькові вже зарєстровано кілька порушень. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

На 77-й дільниці члени ДВК видворили представника кандидата від опозиції. Депутат київської облради від ВО "Свобода" Любов Соцька прийшла на дільницю, зареєструвалася та зробила зауваження членам комісії щодо певних порушень перш за все зауваження стосувалися того, що на столах у членів комісії не було всіх бюлетенів. На столах лежало лише по одній пачці, тоді як більшість бюлетенів лежало під столами.

Також Соцька зробила зауваження щодо того, що навколо членів комісії немає проходу та біля них лежать купа сумок. Членам комісія таке не сподобалося і голова запропонувала проголосувати за те, аби видворити з приміщення депутата. Соцька натомість знімала це на відеокамеру. В цей момент до приміщення зайшли близько 5-ти сторонніх людей, які почали називати Соцьку провокатором і підбурювати членів комісії аби її вигнали з дільниці.

За кілька хвлин словесної перепалки до приміщення зайшов міліціонер та вивіз Соцьку. Вона розповіла, що вперше за сьогодні бачить подібні порушення, хоча відвідала вже багато дільниць.

Вже за 15 хвилин до дільниці прибув кандидат від Удару Сергій Сабов. Він поспілкувався з головою ДВК, зробив зауваження стосовно порушень і попросив більше такого не допускати.

"Вона (Соцька) мала право знаходитись на виборчій дільниці. Я вважаю це грубим порушенння діючого законодавства. Комісія не мала права приймати такого рішення. По закону вони мали зупинити голосування, провести засідання, прийняти рішення про те, щоб когось видворити і потім вже продовжувати процес голосування. Тепер буде складено акт про порушення і ті люди, які це вчинили будуть відповідати згідно з чинним законодавством" - наголосив кандидат.

Крім того Сабов розповів, що раніше на цій же дільниці було помічено "каруселі" так тут намагався проголосувати чоловік, який навіть не прописаний у місті.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у Василькові: З дільниці видворили спостерігача, було помічено "каруселі" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі