четвер, 29 лютого 2024 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибори Путіна: Гуменюк розказала про ситуацію на півдні

Вибори Путіна: Гуменюк розказала про ситуацію на півдні
Тривають заходи з насильницької паспортизації. Фото: pixabay.com

Під прикриттям "виборчої діяльності" на захоплених ворогом територіях тривають заходи з насильницької паспортизації.

На півдні перед так званими виборами відбулося посилення присутності ворожих силових структур та намагання тиснути на місцеве населення, заявила 29 лютого речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У зв'язку з найближенням "виборів", які вони намагаються провести у березні, ми фіксуємо посилення присутності силових структур, намагання тиснути на місцеве населення саме з позиції так званого волевиявлення", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори Путіна: окупанти звозять на ТОТ охоронців, "тітушок" і бойовиків

Таким самим чином проводиться і прихована мобілізація, додала Гуменюк.

"Тобто обхід по дворах маломобільних груп населення, як вони це називають, призводить до того, що вони просто вилучають у людей українські паспорти і насильно замінюють їх на російські. А потім проводять голосування чи мобілізацію", - сказала речниця.

На окупованій частині Запорізької області російські загарбники достроково проводять незаконні "вибори президента РФ". Це буде тривати три тижні, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

Зараз ви читаєте новину «Вибори Путіна: Гуменюк розказала про ситуацію на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі