пʼятниця, 30 вересня 2011 08:38

Виборчу систему треба тільки трохи підкорегувати - "нунсівець"

Виборчу систему треба тільки трохи підкорегувати - "нунсівець"

Владі не слід радикально змінювати існуючу систему виборів у Верховну Раду.

Таку думку озвучив депутат від НУ-НС Роман Зварич в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє "Українська правда".

"Не слід змінювати виборче законодавство. Потрібно зупинитися на одній системі і, можливо, вносити корективи від одних виборів до інших, а не істотно змінювати саму систему, як це у нас відбувається між виборами. Це неприпустимо", - вважає депутат.

"Це дає підстави критикувати Україну за те, що кожна влада використовує механізми парламентської більшості, щоб забезпечити свої позиції на наступних виборах. Це неправильно і недемократично", - заявив Зварич.

На його думку, чинний механізм все ж потребує певного коригування. Зокрема, виборці повинні мати можливість не тільки ознайомитися зі списками кандидатів у депутати від партії, але й впливати на їх формування.

"Краща система для України - це чисто пропорційна система, але з певною корекцією. Але списки були закритими. Були прізвища, за які виборець б і не голосував, якби знав", - вважає Зварич.

Він також упевнений, що проголосувати за новий закон 226 голосами недостатньо. Необхідно, щоб нововведення мали всебічну підтримку, для чого владі і опозиції слід шукати консенсус.

Зварич не зміг повідомити будь-яку інформацію про можливе об'єднання опозиційних сил. Однак, на його думку, цей процес може ускладнитися, якщо екс-президент Віктор Ющенко очолить партію "Нашу Україну".

"Партії, які будуть вести переговори з НУ-НС про об'єднання, будуть сумніватися, якщо Віктор Андрійович очолить "Нашу Україну". І це я говорю ще дуже толерантно", - зазначив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Виборчу систему треба тільки трохи підкорегувати - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі