пʼятниця, 10 листопада 2023 11:54

Угорщина виступила проти переговорів щодо членства України в ЄС

Угорщина виступила проти переговорів щодо членства України в ЄС
Європейський Союз не повинен розпочинати переговори про членство з Україною, заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото: Getty Images

Європейський Союз не повинен розпочинати переговори про членство з Україною.

Це "чітка позиція" Угорщини щодо цього питання. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає Reuters.

Він заявив, що суперечка між Брюсселем щодо мільярдів євро коштів ЄС, призупинених для Угорщини через питання верховенства закону, жодним чином не може бути пов'язана з підтримкою Угорщиною переговорів про вступ України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина не зможе заблокувати €50 млрд Україні - єврокомісар

"Переговори про членство не повинні розпочинатися, це чітка позиція Угорщини", - сказав Орбан.

При цьому він додав, що Брюссель "заборгував Угорщині гроші".

"Я хотів би дуже ясно дати зрозуміти, що відмова Угорщини від початку переговорів з Україною про членство в ЄС не є предметом комерційного правочину. Це не може бути пов'язане з питанням про кошти, які Угорщина має право отримати", - сказав він.

Уряд проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана погрожує накласти вето на початок переговорів з Україною про вступ до Європейського Союзу.

Причиною, чому Угорщина хоче блокувати шлях України до ЄС є нібито "порушення прав угорської меншини". Про це сказав політичний директор прем'єра Угорщини Балаш Орбан в інтерв'ю NOS.

Орбан мав на увазі нещодавно прийнятий в Україні мовний закон, який зобов'язує меншини, зокрема і угорську, отримувати щонайменше 70 відсотків освіти українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина виступила проти переговорів щодо членства України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі