понеділок, 23 жовтня 2023 17:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина знову заблокувала транш ЄС для військової допомоги Україні

Угорщина знову заблокувала транш ЄС для військової допомоги Україні
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним назвав війну РФ проти України "воєнною операцією". Фото: РИА Новости

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу вкотре не змогли домовитись про виділення траншу у €500 млн з Європейського фонду миру для військової допомоги України.

Домовленість щодо восьмого траншу знову не вдалось досягти через позицію Угорщини. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан проти збільшення фінансової підтримки України

Раніше Угорщина блокувала це рішення, адже Україна внесла OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

"Угорський OTP Bank прибрали з чорного списку компаній, які продовжують працювати в Росії, але Будапешт хоче юридичних гарантій, що це рішення постійне", - написав Йозвяк.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним назвав війну РФ проти України "воєнною операцією".

17 жовтня Орбан провів незаплановану зустріч з Путіним у Пекіні. Це вперше за понад рік Путін зустрівся з лідером країни ЄС, повідомляють російські пропагандистські видання.

Поширили відео розмови із синхронним перекладом. На кадрах чутно, як Орбан тихо каже фразу "katona műveletek" (воєнна операція).

Зараз ви читаєте новину «Угорщина знову заблокувала транш ЄС для військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі