середа, 04 жовтня 2023 04:33

Угорщина запропонувала вдвічі зменшити допомогу Україні - Bloomberg

Угорщина запропонувала вдвічі зменшити допомогу Україні - Bloomberg
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан знову виступив проти підтримки України. Фото: УНІАН

Угорщина запропонувала зменшити на половину пропонований пакет допомоги Європейського Союзу для України на €50 млрд.

Країна нібито заявила, що €25 млрд буде достатньо. Інша частина може бути виділена пізніше, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан зробив скандальну заяву про Україну, у МЗС відповіли

Уряд Віктора Орбана посилався на низку проблем, включаючи власну нездатність отримати доступ до критично важливих фондів ЄС через проблеми з верховенством права та корупцією, а також на те, що, за його словами, сусідня Україна погано ставиться до етнічних угорців.

За словами особи, знайомої з переговорами, ЄС може розблокувати майже €13 млрд фінансування для Угорщини цього року, що збігається із зусиллями, спрямованими на те, щоб змусити Орбана поступитися, повідомляє джерело.

Програма для України є частиною перегляду довгострокового бюджету ЄС, який також передбачає додаткове фінансування на загальну суму €66 млрд. Європейська Комісія, виконавчий орган ЄС, сподівалася на укладення угоди до кінця року. Але розбіжності в позиціях щодо загального перегляду бюджету ЄС, які можуть підірвати необхідну для його ухвалення одностайність, завадили зусиллям досягти своєчасного рішення.

Держави-члени повинні остаточно узгодити невирішені елементи пакету допомоги Україні, включаючи роль національних урядів у нагляді за ним, гнучкість інструменту або розподіл грантів, гарантій і кредитів, додали учасники дискусії. Угорщина є однією з країн, які закликають до посилення ролі держав-членів під час реалізації програми.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина запропонувала вдвічі зменшити допомогу Україні - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі