четвер, 05 жовтня 2023 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Важливо не втратити ініціативу" - Зеленський анонсував важку зиму

"Важливо не втратити ініціативу" - Зеленський анонсував важку зиму
Дефіцит озброєнь створює складнощі для ЗСУ. Фото: president.gov.ua

Цю зиму українцям необхідно пройти гідно, аби не втратити ініціативу на полі бою. Дефіцит зброї та боєприпасів створює значні складнощі.

Водночас Україна на вірному шляху до витіснення Росії, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Sky TG24.

"Ми на правильному шляху, аби витіснити РФ, але брак зброї та боєприпасів створює труднощі. Складність полягає у тому, що поля заміновані. Складність у тому, що є дефіцит зброї та боєприпасів, особливо великий дефіцит протиповітряної оборони", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, де і коли пройде зустріч з обговорення української формули миру

Зима, що наближається, може стати проблемою для всіх українських громадян, цивільних осіб, простих людей, які працюють, та солдатів, додав Зеленський.

"Цю зиму нам потрібно пройти, не втративши ініціативи, яку ми маємо на полі бою", - зазначив президент.

Стосовно будь-яких можливих переговорів із Росією, Зеленський сказав, що російський диктатор Володимир Путін "не здатний ні з ким, ні про що домовлятися".

У союзників України закінчуються боєприпаси, тож необхідно нарощувати їхнє виробництво. У країн Альянсу закінчуються боєприпаси, які можна було б передати Києву, заявив очільник військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на Варшавському безпековому форумі.

Зараз ви читаєте новину «"Важливо не втратити ініціативу" - Зеленський анонсував важку зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі