четвер, 05 вересня 2024 15:17

В Україні з'явився новий міністр юстиції

В Україні з'явився новий міністр юстиції
У 2019 році Ольга Стефанішина балотувалася до Верховної Ради за списком партії "Українська стратегія Гройсмана" під номером 25. Фото: Facebook-сторінка Стефанішиної

Верховна Рада призначила Ольгу Стефанішину міністеркою юстиції-віцепремʼєркою з євроінтеграції.

"За" проголосували 253 народних депутати. Про це повідомив народний депутат від "Голос" Ярослав Железняк.

Напередодні до Верховної Ради, за пропозицією фракції "Слуга народу", яка діє на правах коаліції, надійшло подання премʼєр-міністра Дениса Шмигаля про призначення Стефанішиної віцепремʼєр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України - міністеркою юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новим міністром закордонних справ України став Андрій Сибіга

Що відомо про Ольгу Стефанішину

У 2006-2007 році Ольга Стефанішина займалася приватною юридичною практикою. З 2007 по 2010 роки працювала фахівцем-керівником відділу з питань правового забезпечення європейської інтеграції у Державному департаменті з питань адаптації законодавства, пише "Суспільне".

З 2010 по 2015 рік працювала у Департаменті міжнародного права/Департаменті європейської інтеграції у Міністерстві юстиції.

З березня по грудень 2017 року працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів. У грудні 2017-го призначена на посаду генерального директора Урядового офісу питань європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату.

Після звільнення з Урядового офісу у 2019 році працювала у юридичному бізнесі.

У 2019 Стефанишина балотувалася до Верховної Ради за списком партії "Українська стратегія Гройсмана" під номером 25.

З січня 2020 по червень 2020 року - радник у юридичній фірмі "Ілляшев та Партнери".

4 червня 2020 року Верховна Рада призначила Ольгу Стефанишину віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

4 вересня Верховна Рада звільнила Дениса Малюську з посади міністра юстиції. Малюська перебував на міністерській посаді з серпня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився новий міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі