понеділок, 04 березня 2013 11:54

В України проблема з державним іміджем — політолог

В України проблема з державним іміджем — політолог
Фото: tvi.ua

Аби позитивно вирішити питання євроінтеграції нашої держави, потрібно постійно тиснути на українське керівництво.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог, доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії Андреас Умланд.

Експерт, зокрема, вважає, що на український Кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим треба тиснути в питанні співпраці з Євросоюзом.

"Треба тиснути на керівництво, щоб вони щось змінили. Потрібні якісь рішучі кроки", - зазначив Умланд.

На його переконання, в Україні існує проблема з державним іміджем, який необхідно підвищувати в очах світової спільноти.

Влада налаштована зробити все, аби підписати Угоду з ЄС - віце-прем'єр

"І з тим, що політики, які будуть зрештою приймати рішення про підписання Угоди, вони внутрішні політики своїх країн, і вони повинні виправдовуватися перед своїми виборцями, що Україна готова до такої тісної співпраці", – пояснив Умланд.

Експерт додав, що Україні не варто сподіватися на успіх, якщо у країнах Європи не зміниться думка про нашу державу.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз підтвердили спільні зобов'язання у просуванні безвізового режиму. Про це йдеться у спільній заяві, прийнятій за підсумками саміту Україна-ЄС, який пройшов 25 лютого у Брюсселі. Українську сторону представляв президент Віктор Янукович, європейську - президент Ради ЄС Херман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Зараз ви читаєте новину «В України проблема з державним іміджем — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі