четвер, 06 травня 2021 10:23

В Україні понад 200 вулиць із ім'ям російської окупантки, соратниці Путіна

В Україні налічується 278 топонімів з прізвищем Валентини Терешкової - російської депутатки, яка голосувала за окупацію Криму. Про це повідомило видання LB.ua.

"2014 рік. Окупанти блокують українські військові частини. 27 лютого спільно з іншими депутатами прибуває в Крим депутатка Думи Росії Валентина Терешкова для "спілкування з жителями". Також вона голосувала 1.03.2014 року за дозвіл розміщення російських військ на території України", - нагадує журналіст Олександр Рудоманов.

На території України, де немає російської окупації, 230 вулиць з іменем Терешкової.

Найбільше в Хмельницькій області - 37, Вінницькій - 35, Одеській - 30 і Чернівецькій - 23.

 

У трьох областях вулиць немає – у Дніпропетровській, Луганській і Запорізькій.

Якщо подивитися по населених пунктах, то вулиця чи провулок Терешкової є у 30 містах, 22 селищах міського типу, п'яти селищах і в 173 селах.

На тимчасово окупованих Росією територіях є 48 вулиць і провулків: 13 – в Луганській області, 14 – в Донецькій і 21 – в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники 19 разів відкривали вогонь. Маємо поранених

"Чи можливо, щоб на честь окупантів були названі вулиці? Щоб на восьмому році війни вулиці носили імена тих, хто безпосередньо причетний до анексії Криму?" - запитує журналіст.

Терешкова - член партії Володимира Путіна "Единая Россия", підтримує агресією РФ проти України, перебуває в базі сайту "Миротворець".

Вулиці із її іменем підпадають під дію Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Терешкова в 1970-1990 роках була членом ревізійної комісії ЦК КПРС.

Раніше повідомлялося, що в Дарницькому районі Києва досі є провулок, названий ім'ям Терешкової.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні понад 200 вулиць із ім'ям російської окупантки, соратниці Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі