четвер, 06 травня 2021 08:07

Російські загарбники 19 разів відкривали вогонь. Маємо поранених

Російські загарбники 19 разів відкривали вогонь. Маємо поранених
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 5 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Внаслідок ворожих обстрілів, два українських захисники отримали поранення, повідомили в штабі ООС.

Поблизу Водяного окупанти п'ять разів відкривали вогонь з артилерійських установок 152 та 122 калібрів, мінометів 120 та 82-го калібрів та гранатометів різних систем. З мінометів 120 калібру та артилерійських установок 122 калібру російські окупанти обстрілювали біля Південного. Неподалік Новоолександрівки противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру, а біля Новозванівки – ще й з протитанкових ракетних комплексів та станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Майорська ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Неподалік Новотошківського російські загарбники два рази застосовували у бік позицій наших захисників гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штаб повідомив про активність ворога на фронті

Двічі у районі Новомихайлівки та Кам'янки збройні формування Російської Федерації обстрілювали зі стрілецької зброї. Біля Причепилівки - двічі з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів. У передмісті Пісків і Гнутового ворог вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Пораненим воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров'я захисників – задовільний. На обстріли окупантів військовослужбовці Об'єднаних сил відкривали вогонь у відповідь", - розповіли в штабі.

Станом на ранок 6 травня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню - біля Новгородського ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

У ніч проти 5 травня російсько-окупаційні війська на Донеччині обстріляли Мар'їнську центральну райлікарню. У результаті обстрілу пошкоджені вікна в будівлі першого корпусу лікарні, де проходять лікування 45 Covid-хворих.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники 19 разів відкривали вогонь. Маємо поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі