середа, 08 червня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні готуються збирати врожай - Шмигаль відповів, як вирішуватимуть головні проблеми

В Україні готуються збирати врожай - Шмигаль відповів, як вирішуватимуть головні проблеми
Денис Шмигаль розповів, як вирішуватимуть проблеми збору урожаю в умовах війни. Фото: East News

В Україні починається підготовка до збору врожаю в умовах війни.

Однак існує низка проблема, зокрема, з вивезенням зерна й олійних минулого року. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

"Посівну кампанію, попри безпрецедентні виклики, провели успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від торішніх площ", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали три кроки для запобігання продовольчій кризі

Шмигаль назвав усі основні виклики, з якими цьогоріч зіштовхнулися аграрії:

- Необхідність вивозу врожаю. Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Через блокування Росією українських портів у нас залишається 23,5 млн т зернових та олійних культур.

- Збереження нового врожаю. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн т.

- Забезпечення пального для аграріїв.

Прем'єр наголосив, що під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору врожаю.

Президент України Володимир Зеленський назвав блокування російськими терористами українських портів загрозою для світу. Це спричинить продовольчу кризу, яка, зокрема, зачепить Європу. За його словами, Україна не допустить кораблі РФ у свої порти, зокрема, для вивезення зерна. Водночас наша держава готова виконувати експортні зобов'язання на 100%.

Зараз ви читаєте новину «В Україні готуються збирати врожай - Шмигаль відповів, як вирішуватимуть головні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі