вівторок, 07 червня 2022 12:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали три кроки для запобігання продовольчій кризі

У Зеленського назвали три кроки для запобігання продовольчій кризі
Газове ембарго - це пріоритет для запобігання світової продовольчої кризи . Фото: president.gov.ua

Світ мусить зробити кілька конкретних кроків, щоб запобігти продовольчій кризі, яку розв'язала Російська Федерація, заблокувавши українські порти.

Зокрема, це стосується санкцій, зброї та конвоїв для супроводу українського зерна, заявив у вівторок керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

"Продовольча криза створюється Росією штучно. РФ блокує наші порти, обстрілює зернові термінали та краде продовольство. Країна-агресорка зайняла частину наших територій, завадивши там повноцінно провести посівну", - зазначив він, запропонувавши три чіткі кроки для вирішення ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина збирається учетверо дешевше закупити українське зерно

По-перше, необхідно забезпечити військові конвої для українських танкерів, щоб вивезти зерно з портів. По-друге, слід оперативно працювати над посиленням санкцій, як індивідуальних проти еліт РФ, так і проти енергетичного сектора й банківської системи Росії. Газове ембарго - це пріоритет, вважає Єрмак.

"Третій крок - це зброя для звільнення територій. Потрібно більше зброї і якомога швидше, щоб зупинити будь-які плани РФ просуватися далі і вибити ворога з нашої землі", - підсумував він.

У Миколаєві російські окупанти знищили другий за величиною зерновий термінал України. Удар, завданий по місту 4 червня, суперечить нещодавнім обіцянкам президента Росії Володимира Путіна щодо безпечного проходу через Чорне море з українських портів для торгового судноплавства.

Через повномасштабний напад Росії на Україну світові загрожує продовольча криза. Всесвітня продовольча програма ООН, яка підтримує людей у таких країнах, як Ефіопія, Ємен та Афганістан, отримує 40% пшениці з України.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали три кроки для запобігання продовольчій кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі