вівторок, 07 червня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина збирається вчетверо дешевше закупити українське зерно

Туреччина збирається вчетверо дешевше закупити українське зерно
У Туреччині цього тижня відбудуться дві важливі зустрічі, присвячені постачанню українського зерна на світові ринки. Фото: pixabay.com

Туреччина збирається купувати українське зерно зі знижкою понад 25%.

Водночас Анкара продовжує докладати дипломатичних зусиль для розблокування експорту зернових із портів України, заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Вахіт Кірішчі, передає Yeni Safak.

"З Україною досягнуто домовленостей про закупівлю зернових зі знижкою у понад 25 відсотків. Проте вони стикаються з дилемою в питаннях безпеки та експорту продукції і хочуть, щоб Туреччина виступила арбітром у цьому процесі. І Росія, і Україна нам довіряють", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без України розблокувати експорт зерна не вдасться - США про домовленості РФ і Туреччини

У Туреччині цього тижня пройдуть дві важливі зустрічі, присвячені постачанню українського зерна на світові ринки. Одна з них відбудеться у Стамбулі за участю представників України, Туреччини, Росії та ООН. Буде присвячена створенню центру спостереження за перевезенням морем українського зерна. Питання створення "зернового коридору" розглянуть у середу в Анкарі з керівником російського міністерства зовнішніх справ Сергієм Лавровим.

Через повномасштабний напад Росії на Україну світові загрожує продовольча криза. Всесвітня продовольча програма ООН, яка підтримує людей у таких країнах, як Ефіопія, Ємен та Афганістан, отримує 40% пшениці з України.

РФ уже намагалася продати Єгипту вкрадене в Україні зерно, однак Каїр відмовився його купувати. Туреччина також опинилася серед країн, які купують вкрадене Росією українське зерно.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина збирається вчетверо дешевше закупити українське зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі