субота, 23 липня 2022 18:19

У США почули заклик першої леді давати зброю Україні – Зеленський

У США почули заклик першої леді давати зброю Україні – Зеленський
Зеленський заявив, що виступ першої леді України в Конгресі США був почутий. Фото: ОП

Володимир Зеленський заявив, що в Конгресі Сполучених Штатів Америки почули заклик першої леді давати зброю Україні.

Президент України зробив такий висновок після зустрічі з конгресменами США на Банковій. Про це він сказав на відкритті Другого міжнародного саміту перших леді й джентльменів у Києві, пише Укрінформ.

"Щойно на Банковій я зустрічався з конгресменами Сполучених Штатів Америки, які прибули підтримати всіх українців у боротьбі за головне – за свободу. Очолював делегацію Адам Сміт – керівник Комітету палати представників Сполучених Штатів Америки з питань збройних сил", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це був іспит": Зеленська розповіла про візит до США

Світ уже почав реагувати на заяву, зокрема щодо зброї.

"І відчувалося, що наша розмова про подальше нарощування допомоги продовжує всі наші попередні контакти, і зокрема зустрічі першої леді у Вашингтоні. Ми бачимо, що й виступ першої леді України в Конгресі Сполучених Штатів Америки почули. Є активність і щодо зброї для України, і щодо юридичного реагування на те, що робить Росія проти нашої держави й незалежності", – сказав Зеленський.

Перша леді Олена Зеленська зустрілася з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном у Вашингтоні. Також провела переговори з американською першою леді Джилл Байден.

За її словами, вона прибула до Вашингтона на запрошення Джилл Байден. Та відвідувала Україну в травні й спілкувалася з українцями, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії.

Зеленська 20 липня виступила у Конгресі Сполучених Штатів Америки. Дружина президента попросила у західних партнерів зброю для українських захисників.

Перша леді обговорила зі спікеркою Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі злочини Росії проти мирних українців.

Зараз ви читаєте новину «У США почули заклик першої леді давати зброю Україні – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі