четвер, 26 травня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У США відреагували на насильницьку паспортизацію українців

У США відреагували на насильницьку паспортизацію українців
Держдеп засудив насильницьку паспортизацію українців. Фото: Shutterstock

Державний департамент США гостро засудив насильницькі дії Росії, спрямовані на "підкорення українців" на окупованих територіях, що включають депортацію, "фільтрацію" та нав'язування російського громадянства.

Речник Держдепу Нед Прайс заявив, що США відомо про жорстокі дії РФ на окупованих територіях України, повідомляє Голос Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анексія Маріуполя почалася. Окупанти роздають там паспорти РФ

"Ми бачили, як російські сили насильно вивозили людей з окупованої території. Ми бачили, як російські війська перевозили українців до так званих фільтраційних таборів. Ми бачили спроби російських військ іншими способами підкорити український народ на цих територіях", – сказав він.

Прайс каже, що США "рішуче відкидає цей лише слабо замаскований крок, який є частиною спроб Росії підпорядкувати народ України, силою нав'язати свою волю".

Він порівняв ці дії з попередніми спробами Росії "сфабрикувати фальшиві референдуми, які покликані надати вигляд легітимності російському правлінню над частинами територій України".

Він нагадав, що на таких сфальсифікованих голосуваннях чиновники, які мають підтримку Росії, "набирають понад 90%, 99% голосів".

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня.

Зараз ви читаєте новину «У США відреагували на насильницьку паспортизацію українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі