понеділок, 09 жовтня 2017 10:57

У ПАРЄ повідомили, коли обговорять українську освітню реформу

У ПАРЄ повідомили, коли обговорять українську освітню реформу
Фото: samopomich.ua

Парламентська асамблея Ради Європи обговорюватиме мовну статтю українського закону про освіту у січні 2018-го.

Про це сказав народний депутат і постійний член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко в ефірі Прямого каналу.

"Освітня реформа не буде темою обговорення на цій сесії ПАРЄ. Учора на засіданні президентського комітету вирішили перенести дебати з цього питання на січневу сесію. У грудні очікуємо висновок Ради Європи щодо українського закону про освіту. Маючи цей висновок, можна буде розмовляти предметно", - повідомив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина та Румунія "об'єдналися" проти українського закону про освіту

5 вересня народні депутати 255-ма голосами підтримали освітню реформу. 28 вересня закон "Про освіту" набув чинності. Він передбачає, що діти з нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову у молодших класах, а із середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини належить до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або кількох дисциплін.

Занепокоєння освітньою реформою в Україні висловили Болгарія, Угорщина, Румунія, Росія та Молдова. Там вважають, що український закон "Про освіту" порушує права їхніх меншин. При цьому в Угорщині, до прикладу, українською мовою викладають лише в одному ліцеї.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ повідомили, коли обговорять українську освітню реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі