вівторок, 28 травня 2013 08:40

В опозиції не розуміють, навіщо Україні знижка на газ на 2 роки

В опозиції не розуміють, навіщо Україні знижка на газ на 2 роки
Сергій Соболєв Фото: svit24.net

Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв не розуміє, навіщо Україні погоджуватися на зниження вартості російського газу на 2 роки в обмін на створення газотранспортного консорціуму.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"А заради чого це (створення консорціуму - ред.) робиться? Постійно говориться, що заради зниження ціни на газ, але хіба Російська Федерація у своїх нормативних документах не визнала, що 2015 рік - це останній рік, коли ціна на газ регулюватиметься?", - поцікавився Соболєв, зауваживши, що з 2015 року РФ переходить на світові ціни на газ.

"Виходить ми віддаємо свою газотранспортну систему на 2 роки для того, щоб отримати ефемерну знижку на газ. Я не бачу тут логіки", - додав депутат, визнавши необхідність інвестицій в ГТС.

Крім того, нардеп зауважив, що більшість громадян України, згідно з опитуванням, категорчино проти "здачі" ГТС Росії, навіть якщов результаті цього буде чергова знижка на газ.

"Ми вже отримали одну знижку на газ в результаті Харківських угод, де знижки реально ніякої немає, а ми кожного року влазимо в борги по 4-6 млрд доларів, бо це борги в рахунок майбутнього базування Чорноморськього флоту на території України. Тепер нам обіцяють чергову знижку на газ", - наголосив він.

Соболєв додав: "Виникає питання: коли 60% громадян виступають категорично проти цього, лише 12% виступають "за" те, щоби така угода була підписана, а ще частина вважає, що таку угоду можна підписувати, але якщо це буде трьохсторонній консорціум, то як можна вирішувати так це питання?".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції не розуміють, навіщо Україні знижка на газ на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі