пʼятниця, 05 квітня 2013 02:09

Спецтема: Демарш провладної більшості

В опозиції не вірять, що засідання ВР у п'ятницю відбудеться

В опозиції не вірять, що засідання ВР у п'ятницю відбудеться
Андрій Парубій. Фото: www.gazeta.lviv.ua

Засідання Верховної Ради у п'ятницю не відбудеться.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій.

Говорячи про перспективи опозиції та більшості таки домовитися та розпочати роботу Верховної Ради, Парубій запевнив, що це навряд чи можливо.

"Після сьогоднішніх подій стало зрозуміло, що насправді з ними вже не можливо ні про що домовлятися. Я сумніваюся, що завтра відбудеться засідання Верховної Ради України", - підкреслив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди, які рекомендували "тушок" до списку Об'єднаної опозиції, мають нести політичну відповідальність - Власенко

"Тим подіям, які відбувалися сьогодні у Києві, дадуть оцінку і українське суспільство, і міжнародні інстанції. Думаю, що вони ("регіонали" - ред.) самі вже не раді, що запустили цей сценарій, який дискредитує і Верховну Раду, і Україну, який фактично ставить їх поза законом", - наголосив Парубій.

Водночас, говорячи про перспективи розпуску Верховної Ради у разі, якщо парламентська криза продовжиться, нардеп запевнив, що опозиція готова і до парламентських і до президентських перевиборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корчинський: "Проблема України не в тому, що вона не має опозиції, а в тому що в неї нема підпілля"

"Розпуск парламенту чітко виписаний — якщо 30 днів Верховна Рада не працює. І це дає підстави і можливість для розпуску парламенту. Ми ж вимагаємо, щоби були дочасні вибори і президента, і парламенту", - зауважив парламентар.

Нагадаємо, що у четвер, 4 квітня, більшість провела альтернативне засідання Верховної Ради поза межами парламенту. На ньому зібралося 244 народні депутати. Засідання вів спікер Володимир Рибак. На ньому було розглянуто і проголосовано низку законопроектів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведення "регіоналами" засідання поза межами Ради — кримінальний злочин - Палій

Натомість опозиція провела альтернативне засідання Верховної Ради у будівлі парламенту. На ньому лідер фракції Арсеній Яценюк закликав спікера повернутися до парламенту.

Однак "регіонали" вирішили вже у п'ятницю прийти до Верховної Ради і працювати. Але за однієї умови: опозиція має розблокувати парламент.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції не вірять, що засідання ВР у п'ятницю відбудеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі