понеділок, 08 липня 2024 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО анонсували додатковий пакет допомоги для України

У НАТО анонсували додатковий пакет допомоги для України
НАТО надасть Україні додатковий пакет допомоги. Фото: eastnews.ua

НАТО надасть Україні додатковий пакет допомоги до саміту Альянсу у США.

До нього увійдуть додаткові системи ППО та боєприпаси, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає CBS.

"Для мене важливо, що всі союзники погодилися з тим, що нам потрібно зробити більше для Києва, як за допомогою нової підготовки та допомоги, так і за допомогою довгострокових зобов'язань. Я також очікую, що до саміту, який розпочнеться наступного тижня, члени Альянсу зроблять нові оголошення щодо посилення ППО та боєприпасів", - зауважив він в ефірі програми Face The Nation.

Столтенберг анонсував, що на саміті у Вашингтоні оголосять про нові ініціативи щодо безпекової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди передадуть Україні ще одну систему ППО Patriot

Йдеться про створення логістичного центру в Німеччині, де зберігатиметься техніка для тренування ЗСУ.

"Ми ухвалюємо важливі рішення щодо посилення нашої підтримки Україні. НАТО візьме на себе надання та координацію допомоги Україні у сфері безпеки. У нас буде створене командування в Німеччині та з матеріально-технічними центрами на сході частиною Альянсу, щоб допомогти подолати домінування техніки, а також навчання для українських сил. І це великий і важливий результат саміту для забезпечення більш міцної основи для того, як ми підтримуємо Україну", - підсумував він.

Міністр оборони Нідерландів під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Одесі наголосив на важливості військової підтримки нашої держави, зокрема в постачанні літаків F-16.

Зеленський акцентував, що Україна чекає на прибуття нідерландських винищувачів F-16, які допоможуть закрити українське небо та запобігти атакам РФ на наші міста та громади.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО анонсували додатковий пакет допомоги для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі